Katelin MAG B6

Katelin MAG B6 to magnez i witamina B6 połączone z potasem w jednym suplemencie diety. Te trzy składniki wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, a potas i magnez pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Witamina B6 dodatkowo bierze udział w produkcji czerwonych krwinek. Dzienna porcja preparatu Katelin MAG B6 zawiera 360 - 480 mg potasu, 60 - 90 mg magnezu oraz 2 - 3 mg witaminy B6.

Dlaczego warto wybrać Katelin MAG B6?

Dlaczego warto wybrać Katelin MAG B6?

Preparat Katelin MAG B6 jest przeznaczony do stosowania w celu uzupełniania codziennej diety o potas, magnez i witaminę B6.
Suplement Katelin MAG B6 pozwala wzbogacić codzienną dietę o aż trzy niezbędne dla zdrowia składniki. Połączenie potasu, magnezu i witaminy B6 pozwala kompleksowo wspomagać pracę wielu ważnych układów, w tym naczyniowego nerwowego (wit. B6, potas, magnez) i mięśniowego (potas, magnez), a także wspiera dbanie o prawidłowe ciśnienie krwi (potas). Jest to zatem trio szczególnie istotne dla sportowców oraz osób aktywnych fizycznie.

Suplement diety jest szczególnie polecany osobom dbającym o prawidłowe ciśnienie krwi oraz układ nerwowy i mięśniowy.

Magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i utrzymaniu zdrowych kości. Dodatkowo, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

Katelin MAG B6 dostępny jest w opakowaniach po 60 lub 100 kapsułek.

W przypadku problemów z przełykaniem, wskazane jest otworzenie kapsułki i wsypanie jej zawartości do pokarmu bezpośrednio przed jedzeniem. Preparat należy popijać wodą. Nie zawiera glutenu ani laktozy.

Skuteczna suplementacja diety

ok. 70-85 mg/d

Niedobór magnezu
w populacji polskiej

90 mg magnezu
+ 480 mg potasu

Suplementacja
Katelin MAG B6

Co wyróżnia Katelin+SR?

Potas w formie kapsułek z mikropeletkami
- składnik aktywny uwalnia się aż do 8 godzin.

Zawartość i czas uwalniania substancji aktywnej (chlorek potasu) suplementu diety Katelin+SR została potwierdzona wynikami badań analitycznych.

31.12.2021
ok. 3 min

Winogrona – właściwości zdrowotne i wartości odżywcze winogron

Winogrona są doskonałym źródłem witamin i substancji o właściwościach prozdrowotnych. Owoce, które występują w wielu różnorodnych odmianach, znalazły zastosowanie zarówno w świeżej postaci jak i w formie wina. Dzięki temu winogrona są jednymi z najczęściej spożywanych owoców świata. Dzięki ich współcześnie wysokiej dostępności na całym świecie niemal każdy i o każdej porze roku może czerpać […]

28.12.2021
ok. 5 min

Owoce o niskiej zawartości węglowodanów

Owoce stanowią jedno z lepszych źródeł minerałów i witamin, jednak ich częste spożywanie w przypadku osób pragnących wyeliminować z diety cukry proste może nie być zalecane. Zamiast tego warto rozważyć wprowadzenie do codziennej diety wybranych owoców, które charakteryzują się niską zawartością węglowodanów.  Jakie są najlepsze i najgorsze owoce do jedzenia pod względem zawartości węglowodanów? Krótka […]

19.12.2021
ok. 3 min

Roślinne źródła białka. Czym zastąpić mięso w diecie wegetariańskiej?

Białko jest kluczową częścią zdrowej diety. Kiedyś była to obsesja wyłącznie kulturystów i fanatyków siłowni, ale teraz wielu z nas chce się upewnić, że je wystarczająco dużo. Jednak nie tylko wegetarianie powinni być świadomi, jakie produkty poza mięsem są dobrym źródłem białka. Nie ma bowiem gwarancji, że dieta w pełni zaspokaja zapotrzebowanie organizmu na białko. […]